Кулинарни рецепти » Рибник с ориз от Тутракан

 Рибник с ориз от Тутракан

Продукти:

• 1 кг риба
• 1-2 стръка праз
• 1 ч. ч. ориз
• 150 мл олио
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото ситно нарязания праз до омекване, посоляваме, разбъркваме с червения пипер, заливаме с топла вода и кипваме. Прибавяме ориза и варим 2-3 минути.

Изсипваме сместа в тавичка. Отгоре нареждаме предварително почистената, измита и нарязана на парчета риба. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем в умерена фурна. Поднасяме рибника топъл.

Автор: Величка Георгиева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало