Кулинарни рецепти » Рибник с ориз от Тутракан

 Рибник с ориз от Тутракан

Продукти:

• 1 кг риба
• 1-2 стръка праз
• 1 ч. ч. ориз
• 150 мл олио
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото ситно нарязания праз до омекване, посоляваме, разбъркваме с червения пипер, заливаме с топла вода и кипваме. Прибавяме ориза и варим 2-3 минути.

Изсипваме сместа в тавичка. Отгоре нареждаме предварително почистената, измита и нарязана на парчета риба. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем в умерена фурна. Поднасяме рибника топъл.

Автор: Величка Георгиева

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало