Кулинарни рецепти » Кебап от скумрия

 Кебап от скумрия

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от скумрия
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 2-3 чушки от сурова туршия
• 2 домата
• 3 стръка праз
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на кубчета, посоляваме, овалваме я в брашното и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме рибата и я разпределяме в 4 гювечета.

В същата мазнина запържваме нарязания н кръгчета праз заедно с нарязаните на ивички чушки, обелените и настъргани домати и ситно нарязан магданоз. Наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и разпределяме сместа в гювечетата.

Заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало