Кулинарни рецепти » Сьомга със зеленчуци

 Сьомга със зеленчуци

Продукти:

• 500 г филе от сьомга
• 350 г картофи
• 400 г домати
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 50 г кашкавал
• половин лимон
• 1-2 стръка зелен лук
• 1 малка тиквичка
• 1 щипка розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме парче лимон и го нарязваме на кубчета. Прибавяме сьомгата, нарязана на кубчета, поръсваме със сока от останалия лимон и подправяме с черен пипер и сол.

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно, а тиквичката на колелца. Прибавяме зеленчуците към рибата и поръсваме с розмарина.

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Нареждаме ги в намаслена тавичка и разстиламе отгоре сместа от рибата и зеленчуците.

Заливаме с яйцето, което сме разбили с млякото и сметаната. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем във фурна, загрята до 200°С.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало