Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 щука /около 1 кг/
• 2 белтъка
• 1 к.ч. прясно мляко
• 200 г кайма от пилешко месо
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 к.ч. олио
• 1-2 лимона
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме щуката я при шията, откъдето изваждаме вътрешностите. С остър нож одираме рибата, като внимаваме кожата да не се разкъса. Обираме месото от костите и го начукваме в хаванче, като сипваме към него по малко от млякото.
Прибавяме пилешката кайма, а след това – един по един белтъците. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и индийско орехче. Получената плънка трябва да е леплива.
С мокра ръка пълним рибешката кожа, докато добие вид на щука и я слагаме в тава, в която предварително сме запържили нарязаните лук, моркови и целина. Слагаме в тавата и главата и гръбнака на рибата. Покриваме отгоре щуката с намаслена хартия и заливаме с малко рибен бульон.
Печем в умерена фурна. Поднасяме опечената риба върху подложка от хляб, обградена с лимонови резенчета и поръсена със ситно нарязан магданоз. Режем я студена.
Кипваме соса, в който се е пекла рибата, варим го 2-3 мин, посоляваме и поднасяме в сосиера.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...