Продукти:
• 1 шаран
• 2 моркова
• половин глава целина
• 2 глави лук
• 1 стрък праз
• 1 кисела ябълка
• половин буркан стерилизирани домати
• 300 г гъби
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме шарана. Натриваме го с черен пипер и сол и оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме на ситно зеленчуците, ябълката и гъбите и ги задушаваме в половината от олиото и малко вода. Добавяме пасираните домати, наливаме виното и посоляваме.
Изсипваме половината от сместа в тавичка и слагаме отгоре шарана. Покриваме с останалата зеленчукова смес. Добавяме дафиновия лист и малко черен пипер и заливаме с останалата мазнина.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем 30 мин в умерено загрята фурна. Към края отстраняваме фолиото и оставяме ястието леко да се запече.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...