Продукти:
• 1 шаран
• 2 моркова
• половин глава целина
• 2 глави лук
• 1 стрък праз
• 1 кисела ябълка
• половин буркан стерилизирани домати
• 300 г гъби
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме шарана. Натриваме го с черен пипер и сол и оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме на ситно зеленчуците, ябълката и гъбите и ги задушаваме в половината от олиото и малко вода. Добавяме пасираните домати, наливаме виното и посоляваме.
Изсипваме половината от сместа в тавичка и слагаме отгоре шарана. Покриваме с останалата зеленчукова смес. Добавяме дафиновия лист и малко черен пипер и заливаме с останалата мазнина.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем 30 мин в умерено загрята фурна. Към края отстраняваме фолиото и оставяме ястието леко да се запече.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...