Продукти: (за 2 порции)
• 6 по-дребни сардини
• 5 домата
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. галета
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Заливаме с виното и оставяме на огъня, докато изври 2/3 от течността. Прибавяме обелените и настъргани домати. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и оставяме сместа да ври, докато получим гъстотата на пюре.
Изсипваме пюрето в малка тавичка и нареждаме отгоре сардините. Поръсваме със счуканата галета и останалото олио и печем 10 мин в силна фурна.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...