Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме шарана отвътре и отвън и го оставяме да престои 30 мин.
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. В половината олио запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме ориза и също го запържваме. Посоляваме и поръсваме наситнен магданоз, черен и червен пипер.
Разбъркваме добре, напълваме шарана с тази смес и зашиваме отвора. Овалваме рибата в брашното, слагаме я в намаслена тавичка и заливаме с останалото олио. Печем в силна фурна, като поне веднъж обръщаме шарана.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...