Кулинарни рецепти » Риба плакия

 Риба плакия

Продукти: (за 4 порции)

• 4 средно големи риби
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 2 моркова
• 6 домата
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. олио
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме 10 мин в малко мазнина заедно с настърганите моркови и нарязаните чушки. Прибавяме скилидките чесън и 4 обелени и настъргани домата. Задушаваме още 10 мин.

Пълним рибите с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме кръгчета от останалите домати. Поливаме с олиото, прибавяме лимоновия сок и 1 ч.ч. гореща вода. Посоляваме на вкус.

Захлупваме много добре и печем ястието 40 мин в умерена фурна. Накрая отстраняваме капака и запичаме до зачервяване. Сервираме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало