Продукти: (за 4 порции)
• 4 средно големи риби
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 2 моркова
• 6 домата
• 1 глава чесън
• 1 ч.ч. олио
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и оставяме да престои 30 мин.
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме 10 мин в малко мазнина заедно с настърганите моркови и нарязаните чушки. Прибавяме скилидките чесън и 4 обелени и настъргани домата. Задушаваме още 10 мин.
Пълним рибите с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме кръгчета от останалите домати. Поливаме с олиото, прибавяме лимоновия сок и 1 ч.ч. гореща вода. Посоляваме на вкус.
Захлупваме много добре и печем ястието 40 мин в умерена фурна. Накрая отстраняваме капака и запичаме до зачервяване. Сервираме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...