Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг прясна дребна риба
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 връзки пресен лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 домата
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 лимон
• 2 с.л. счукан сухар
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме рибата в пръстен съд заедно със ситно нарязания пресен лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, обелените и настъргани домати и дафиновия лист. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Наливаме олиото, бялото вино и толкова вода, че да се покрият продуктите. Поръсваме със счукания сухар, нареждаме отгоре нарязания на колелца лимон. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...