Продукти:
• 1 шаран
• 2-3 с.л. брашно
• лимонов сок
• 1/2 ч. ч. олио
• 2-3 сварени картофа
• 250 г домати
• 200 г гъби
• 3-4 скилидки чесън
• червен и черен пипер
• 1 чаша бяло вино
• 1 с. л. галета, магданоз
• 1 с. л. масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на големи парчета и ги поръсваме с лимонов сок и сол. Овалваме парчетата в брашно и пържим в олиото.
В намазнена тава нареждаме картофите, нарязани на филийки, а отгоре – рибата.
В мазнината от пърженето задушаваме нарязаните домати, гъби, счукания чесън и магданоза. Щом сместа се посгъсти, подправяме със сол, червен и черен пипер, наливаме виното, разбъркваме добре и изсипваме върху рибата в тавата.
Печем около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, поръсваме с галета, подреждаме отгоре парченца масло и отново леко запичаме.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...