Продукти:
• 1 шаран
• 2-3 с.л. брашно
• лимонов сок
• 1/2 ч. ч. олио
• 2-3 сварени картофа
• 250 г домати
• 200 г гъби
• 3-4 скилидки чесън
• червен и черен пипер
• 1 чаша бяло вино
• 1 с. л. галета, магданоз
• 1 с. л. масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на големи парчета и ги поръсваме с лимонов сок и сол. Овалваме парчетата в брашно и пържим в олиото.
В намазнена тава нареждаме картофите, нарязани на филийки, а отгоре – рибата.
В мазнината от пърженето задушаваме нарязаните домати, гъби, счукания чесън и магданоза. Щом сместа се посгъсти, подправяме със сол, червен и черен пипер, наливаме виното, разбъркваме добре и изсипваме върху рибата в тавата.
Печем около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, поръсваме с галета, подреждаме отгоре парченца масло и отново леко запичаме.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...