Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг хамсия
• 1 кг домати
• 5-6 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, измиваме я и посоляваме. Нареждаме я в намаслена тавичка и заливаме с обелените и настъргани домати, размесени със ситно нарязания чесън.
Поръсваме със зехтина, подправяме с черен пипер и печем 10 мин в силна фурна. После намаляме фурната и печем още 30 мин. Преди поднасяне поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...