Кулинарни рецепти » Печен костур

 Печен костур

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от костур
• 2 глави лук
• 1 лимон
• 2 с.л. зехтин
• 3 ч.л. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, които посоляваме и поръсваме с черен пипер. Правим разрез във всяка порция и слагаме по резенче лимон.

Нарязваме лука на филийки и го разстиламе на дъното на намаслена тавичка. Нареждаме отгоре рибата, поръсваме с галета и зехтин и печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало