Продукти:
• 1 кг филе от риба
• 8 рулца от раци
• половин глава лук
• 1 ч.ч. пюре от картофи
• 8 каперси
• галета
• магданоз
• бял пипер
• масло
• сол
Начин на приготвяне:
Смиламе филето от риба заедно с лука. Овкусяваме със сол и бял пипер, омесваме добре и разстиламе върху намаслена тавичка на равен пласт. Отгоре намазваме с картофено пюре.
Нарязваме рулцата от раци и смесваме с каперсите и наситнен магданоз. Тази смес поръсваме върху пюрето.
Отлепваме внимателно рибната кайма от дъното на тавичката и завиваме на руло. Поръсваме с галета и разтопено масло и изпичаме в умерена фурна до готовност.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...