Продукти:
• 200 г солена риба
• 3-4 с.л. мазнина
• 4-5 домата
• половин връзка копър
• 2-3 стръка девесил
• черен пипер и сол
За тестото:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. олио
• 1 кубче мая за хляб
• 1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с хладка вода и няколко супени лъжици от брашното. Оставяме я на топло, да втаса.
След като се надигне, прибавяме останалото брашно и олиото, прясното мляко и солта. Месим гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина 1,5 см. Разстиламе кората в намаслена тавичка. Запичаме я леко във фурната.
Прибавяме почистената и нарязана на парченца риба, поръсваме със ситно нарязаните копър и девесил, покриваме с нарязаните на кръгчета домати, сипваме мазнината, подправяме с черен пипер и сол на вкус и допичаме в слаба фурна.
Ястието поднасяме топло, нарязано на парчета.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...