Кулинарни рецепти » Рибен кеат

 Рибен кеат

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 риба /около 750-800 г/
• 1 лимон
• 30 г краве масло
• 25 г калофер
• 40 г орехови трохи
• 75 г орехови ядки
• 150 г лук
• орехови листа
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме рибата със сол и черен пипер и пълним със смес от хлебните трохи, дребно нарязания лук, счуканите орехи и калофера. Отгоре намазваме с малко масло, загъваме в пергаментова хартия, а след това в орехови листа, които замазваме с кал или глина.

Така приготвената риба слагаме върху предварително нагорещена плоча, която затрупваме с пепел и жарава. Задушаваме 2-3 часа.
След това изваждаме, внимателно изчукваме изсъхналата пръст, отстраняваме ореховите листа, разгъваме хартията и поднасяме рибата поднася топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало