Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г филе от риба
• 70 г сирене
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. маргарин
• 2 с.л. брашно
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме от маргарина и брашното светла запръжка и я разреждаме с млякото. Прибавяме размитото в 100 мл вода доматено пюре и настърганото сирене. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме разбитите жълтъци и разбъркваме много добре, докато получим гладък сос.
Нарязваме рибата на кубчета, посоляваме я, задушаваме я в малко олио и след това я заливаме със соса. Внимателно добавяме разбитите на сняг белтъци и разпределяме сместа в намаслени форми за суфле. В умерена форма запичаме до златисто жълто оцветяване.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...