Продукти: (за 6 порции)
• 6 малки скумрии (по 200-250 г)
• 250 г шунка
• 1 и 1/2 к.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. счукан сухар
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме скумриите, като внимателно отстраняваме гръбначната кост. Нарязваме шунката на ситно и подправяме с черен пипер.
Напълваме рибите и ги нареждаме в тавичка, която сме обляли с разтопеното масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме с лимоновия сок.
После поръсваме обилно със сухар и наситнен магданоз, заливаме с олиото и печем 20 мин в гореща фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...