Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 6 с.л. мазнина
• 300 г кашкавал
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Напръскваме рибата с лимонов сок и посоляваме. Оставяме я да постои 15 мин.
Подреждаме рибата в тавичка с мазнината и печем в умерена фурна, като периодично обливаме с мазнината.
Опечената риба наръсваме с магданоз и настъргания кашкавал и запичаме, докато кашкавалът се разтопи и поруменее.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...