Продукти:
• 800 г филе от хек или скумрия
• 5-6 домата
• 1 кисела краставичка
• 8-10 картофа
• 30 г краве масло
• 4 с.л. трохи от сух хляб
• 2 с.л. галета
• 500 г кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибното филе на дребно и го поръсваме с лимонов сок и сол. Обелваме доматите, почистваме ги от сърцевината им и нарязваме на дребни кубчета, нарязваме краставичката по същия начин.
Сваряваме картофите и ги намачкваме на пюре, което разстиламе на равен пласт в намаслена и поръсена с галета тавичка. Отгоре разстиламе рибата, смесена с доматите, краставичката, хлебните трохи и сол.
Заливаме ястието с млякото, разбито с яйцето и сол на вкус. Над заливката нахвърляме парченца масло и печем мусаката в умерена фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...