Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от мерлуза
• 60 г краве масло
• 4 с.л. сметана
• 1 ч.л. горчица
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме филетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ги 15 мин в силна фурна. Изваждаме ги и отстраняваме соса от печенето.
В дълбок съд смесваме горчицата, сметаната и ситно нарязаните краставички, поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Изваждаме филетата, намазваме ги с тази смес и отново ги слагаме във фурната за 10 мин.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...