Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от мерлуза
• 60 г краве масло
• 4 с.л. сметана
• 1 ч.л. горчица
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме филетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ги 15 мин в силна фурна. Изваждаме ги и отстраняваме соса от печенето.
В дълбок съд смесваме горчицата, сметаната и ситно нарязаните краставички, поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Изваждаме филетата, намазваме ги с тази смес и отново ги слагаме във фурната за 10 мин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...