Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от мерлуза
• 60 г краве масло
• 4 с.л. сметана
• 1 ч.л. горчица
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме филетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ги 15 мин в силна фурна. Изваждаме ги и отстраняваме соса от печенето.
В дълбок съд смесваме горчицата, сметаната и ситно нарязаните краставички, поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Изваждаме филетата, намазваме ги с тази смес и отново ги слагаме във фурната за 10 мин.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...