Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от мерлуза
• 60 г краве масло
• 4 с.л. сметана
• 1 ч.л. горчица
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме филетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ги 15 мин в силна фурна. Изваждаме ги и отстраняваме соса от печенето.
В дълбок съд смесваме горчицата, сметаната и ситно нарязаните краставички, поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Изваждаме филетата, намазваме ги с тази смес и отново ги слагаме във фурната за 10 мин.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...