Продукти: (за 4 порции)
• 4 неголеми скумрии
• 3 лимона
• 8-12 клонки магданоз
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. бяло вино
• 3 с.л. зехтин
• пресен босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, натриваме я с черен пипер и сол и я разпределяме върху 4 листа алуминиево фолио.
Нарязваме на ситно босилека и чесъна и ги смесваме със зехтина, виното и сока от 1 лимон. Нарязваме останалите лимони на кръгчета заедно с кората и пълним с тях рибите, като между лимоните слагаме магданозени клончета.
Намазваме скумриите отвътре и отвън с чесновата смес, увиваме ги плътно във фолиото и печем 15-20 мин на грил или във фурна.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...