Продукти: (за 4 порции)
• 4 неголеми скумрии
• 3 лимона
• 8-12 клонки магданоз
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. бяло вино
• 3 с.л. зехтин
• пресен босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, натриваме я с черен пипер и сол и я разпределяме върху 4 листа алуминиево фолио.
Нарязваме на ситно босилека и чесъна и ги смесваме със зехтина, виното и сока от 1 лимон. Нарязваме останалите лимони на кръгчета заедно с кората и пълним с тях рибите, като между лимоните слагаме магданозени клончета.
Намазваме скумриите отвътре и отвън с чесновата смес, увиваме ги плътно във фолиото и печем 15-20 мин на грил или във фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...