Кулинарни рецепти » Пресни картофи с мерлуза

 Пресни картофи с мерлуза

Продукти:

• 750 г мерлуза
• 500 г пресни картофи
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 750 мл прясно мляко
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и варим мерлузата около 20 минути в подсолена вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафиновия лист, както и нарязаните моркови, целина и лук. Оставяме рибата да изстине в бульона, за да поеме подправките. После я почистваме от кожата и костите и накъсваме на дребни парченца.

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги нарязваме на кръгчета.

Намазваме тавичка с масло, нареждаме половината картофи, отгоре разпределяме рибата и покриваме с останалите кръгчета картофи. Нахвърляме отгоре парченца масло и заливаме с млякото и яйцата - разбити със смлян черен пипер и сол.

Печем на силна фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало