Продукти:
• 750 г мерлуза
• 500 г пресни картофи
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 750 мл прясно мляко
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и варим мерлузата около 20 минути в подсолена вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафиновия лист, както и нарязаните моркови, целина и лук. Оставяме рибата да изстине в бульона, за да поеме подправките. После я почистваме от кожата и костите и накъсваме на дребни парченца.
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги нарязваме на кръгчета.
Намазваме тавичка с масло, нареждаме половината картофи, отгоре разпределяме рибата и покриваме с останалите кръгчета картофи. Нахвърляме отгоре парченца масло и заливаме с млякото и яйцата - разбити със смлян черен пипер и сол.
Печем на силна фурна до зачервяване.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...