Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки риби
• 250 г лук
• 250 г домати
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. бяло вино
• 3-4 с.л. зехтин /олио/
• 10-12 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибите, но им оставяме главите и опашките. Поръсваме ги със сол отвътре и отвън и ги нареждаме в намаслен огнеупорен съд.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещена мазнина, прибавяме попарените обелени и нарязани на по-едри парчета домати и счукания чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, наливаме виното, задушаваме 5 мин и изсипваме сместа върху рибите.
Печем ястието 20-25 мин в умерена фурна, като 5 мин преди да го извадим от фурната, добавяме маслините, на които предварително сме извадили костилките.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...