Кулинарни рецепти » Риба по московски

 Риба по московски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от мерлуза /скумрия, есетра/
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. сметана
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме филето със сол и черен пипер, овалваме го в брашното и цяло го позапържваме в сгорещената мазнина.

Попарваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и както са цели ги задушаваме в маслото.

В средата на метално плато слагаме полуизпърженото филе, а около него нареждаме задушените картофи. Поръсваме картофите със ситно нарязан магданоз и ги заливаме със сметаната, а филето заливаме с виното и лимоновия сок. Така оформеното плато запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало