Кулинарни рецепти » Риба с грозде на фурна

 Риба с грозде на фурна

Продукти:

• 500 г филе от риба
• 4 ч.ч. бяло грозде без семки
• 3 с.л. ситно нарязан лук
• 3 с.л. масло
• 50 мл сухо бяло вино
• 50 мл вода
• 1 жълтък
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. разбита сметана
• 1 щипка смлян бахар
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гроздовите семена, слагаме ги в тенджерка и заливаме с вода, колкото да ги покрием. Варим 3-4 минути и ги отцеждаме.

В малка тавичка разтопяваме 2 с.л. масло и прибавяме лука. Отгоре нареждаме измитото, подсушена и нарязано на парчета рибно филе. Поръсваме с бахар, посоляваме и заливаме с виното и водата. Покриваме съда с капак или алуминиево фолио и задушаваме 10-15 минути.

Изваждаме от фурната, слагаме гроздето и заливаме с разбитата сметана, киселото мляко, жълтъка и останалото масло. Връщаме във фурната и запичаме леко. Поднасяме ястието горещо.

Автор: Гинка Димитрова

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало