Кулинарни рецепти » Печена риба с ориз

 Печена риба с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от костур
• 80 г краве масло
• 150 г ориз
• 300 г домати
• 2 глави лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на парченца, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Изпържваме в част от маслото ситно нарязания лук.

Сваряваме ориза в подсолена вода, прецеждаме го и разстиламе половината в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме парченца риба, върху рибата разстиламе лука, а върху тях нареждаме нарязаните на кръгчета домати.

Покриваме с останалия ориз, слагаме тук там парченца масло и печем под похлупак, докато оризът омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало