Кулинарни рецепти » Риба със спанак

 Риба със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяла риба
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1-2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата, отстраняваме кожата и костите, накъсваме я на дребни парченца и посоляваме на вкус.

Сваряваме спанака в подсолена вода и оставяме да се отцеди. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от олиото. Прибавяме брашното и когато се зачерви слагаме отцедения и ситно нарязан спанак и счуканите скилидки чесън. Наливаме около 1 к.ч. топла вода и оставяме сместа да поври 3-4 мин.

В намаслена тавичка нареждаме последователно ред спанак, ред риба, като най-отгоре завършваме със спанак. Поръсваме с галетата и останалото олио и запичаме 15 мин в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало