Кулинарни рецепти » Печени сардини

 Печени сардини

Продукти:

• 500 г сардини
• 2 домата
• 10 маслини
• няколко скилидки чесън
• 10 листенца босилек
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме добре сардините, измиваме ги на течаща вода и ги подсушаваме. Отделяме филетата и ги нареждаме в тавичка.

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета, задушаваме ги в малко зехтин заедно с нарязания на ситно чесън, ситно нарязаните маслини и половината от босилека. Посоляваме леко, поръсваме с черен пипер и изливаме сместа върху подредените филета от сардините.

Печем в умерена фурна. Поръсваме опечените сардини с останалия босилек.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало