Продукти: (за 4 порции)
• 4 парчета платика /по 250 г/
• 5-6 глави лук
• 4 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 300 г сметана
• 100 г шунка
• 100 г настърган кашкавал
• сокът от 1-2 лимона
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме рибата с лимоновия сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме лука на кръгчета и го запържваме в сгорещеното масло. Разреждаме с бялото вино, слагаме сметаната, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Добавяме рибата и задушаваме 15 мин.
Прибавяме нарязаната на ивички шунка, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурната, докато се разтопи кашкавала.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...