Кулинарни рецепти » Печена платика

 Печена платика

Продукти: (за 4 порции)

• 4 парчета платика /по 250 г/
• 5-6 глави лук
• 4 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 300 г сметана
• 100 г шунка
• 100 г настърган кашкавал
• сокът от 1-2 лимона
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме рибата с лимоновия сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме лука на кръгчета и го запържваме в сгорещеното масло. Разреждаме с бялото вино, слагаме сметаната, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Добавяме рибата и задушаваме 15 мин.

Прибавяме нарязаната на ивички шунка, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурната, докато се разтопи кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало