Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки кефала
• 1 кг домати
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на кръгчета и нареждаме половината на дъното на намаслена тавичка, поръсваме с половината от ситно нарязания магданоз и посоляваме.
Нареждаме отгоре посолената риба и я поръсваме с червения пипер. Покриваме с останалите домати, поръсваме с останалия ситно нарязан магданоз, заливаме с олиото и посоляваме. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...