Продукти: (за 4 порции)
• 4 средно големи скумрии
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 2 моркова
• 4 домата
• 2-3 скилидки чесън
• сок 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибите, поръсваме с лимонов сок и черен пипер и ги оставяме да престоят около 30 мин.
Нарязваме лука на колелца и го задушаваме в част от мазнината. Прибавяме нарязаните моркови и целина, а когато омекнат, добавяме доматите и чесъна. Изсипваме зеленчуците в тавичка, върху тях нареждаме скумриите и поръсваме с останалото олио. Доливаме малко вода.
Задушаваме ястието във фурна. След около 10 мин внимателно обръщаме рибите и задушаваме още 5-6 мин. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...