Продукти: (за 4 порции)
• 4 риби
• 60 г краве масло
• 200 г гъби
• 2 с.л. олио
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я намазваме с част от маслото.
Нарязваме гъбите на дребно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме 2 с.л. ситно нарязан магданоз и подправяме с черен пипер и сол.
Пълним рибите с тази смес и ги завиваме в намаслено домакинско фолио. Нареждаме ги в тавичка, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.
Смесваме лимоновия сок с останалото разтопено масло и варим 5-6 мин на умерен огън. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме с наситнен магданоз. Заливаме опечената риба с така приготвения сос.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...