Кулинарни рецепти » Суфле с ориз

 Суфле с ориз
/Холандия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 2-3 пушени херинги
• 4-5 домата
• 1 к.ч. сметана
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 бучка краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, като внимаваме да не се развари. Намазваме формата за суфле с масло и разстиламе част от ориза. Отгоре подреждаме почистената от костите риба.

Разстиламе втори пласт ориз и нареждаме обелените и нарязани на кръгчета домати. Покриваме с останалия ориз и заливаме с леко подсолената сметана. Слагаме тук там късчета масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Печем 15 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало