Кулинарни рецепти » Треска с чушки и домати

 Треска с чушки и домати

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от треска
• 2-3 с.л. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• 2 чушки
• 1 люто чушле
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки. Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио заедно с нарязаните чушки. Прибавяме доматите и счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол, подгряваме и оставяме на топло място.

Нарязваме рибата на ивици, варим я 5-6 мин в подсолена вода, след което я нареждаме в тавичка. Заливаме с приготвената зеленчукова смес, разредена с малко бульон от рибата и печем 10-15 мин в гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало