Продукти: (за 2 порции)
• 4 големи чушки
• 1 скилидка чесън
• 4 домата
• 2 с.л. олио
• 50 г ориз
• 1 консерва сардели в собствен сос
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изцеждаме сарделите от соса, отстраняваме костите и ги нарязваме на ситно.
Отрязваме горната част на чушките и ги варим 5 мин в подсолена вода. Оставяме да се отцедят. Сваряваме ориза в част от бульона, в който сме варили чушките.
В сгорещеното олио запържваме обелените и настъргани домати заедно със ситно нарязания чесън. Прибавяме ориза, нарязаните сардели, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Напълваме чушките с тази смес и ги подреждаме в намаслена тавичка. Наливаме малко топла вода и печем 25 мин в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...