Кулинарни рецепти » Палачинка с филе от бяла риба

 Палачинка с филе от бяла риба

Продукти:

• 2-3 филета от бяла риба
• 200 мл бяло вино
• 1 лимон
• 3 с. л. Брашно
• 2 глави лук
• 160 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязаните на порции филета сваряваме в леко подсолена вода и изцеждаме през гевгир.

Разбиваме много добре олиото с брашното, щипка сол и ситно нарязания лук. Получената каша разстиламе в подходяща тавичка, предварително намазана с олио и изпичаме до образуване на розова коричка.

Палачинката обръщаме върху чист лист хартия и върху нея нареждаме рибените парчета. Завиваме на руло и пак връщаме в тавичката, като отгоре равномерно изцеждаме сока от лимона и сипваме виното. Върху тавичката поставяме подходящ капак и връщаме обратно в изключена фурна. Ястието поднасяме студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало