Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от сьомга
• 4 гъби
• 60 г краве масло
• 2 с.л. лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме 40 г масло, прибавяме нарязаните на малки парченца сьомга и гъби и изпържваме сместа. Посоляваме на вкус и доизпичаме във фурната.
Разтопяваме останалото масло, прибавяме лимоновия сок и наситнения магданоз и заливаме ястието преди поднасяне.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...