Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голям шаран
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Намазваме шарана с олио и оставяме да престои 30 мин.
Киселото зеле нарязваме наситно и запържваме в мазнината. Разстиламе го в тавичка, а върху него слагаме шарана. Поръсваме с червен пипер и завиваме с две цели зелеви листа. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...