Продукти: (за 8 порции)
• 8 филета от скумрия
• 2 портокала
• 5-6 черни маслини
• 5-6 зелени маслини
• 1/2 к.ч. смлени бадемови ядки
• 1 с.л. овесени ядки
• 1 стрък праз
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме филетата с черен пипер и сол.
Настъргваме кората от портокалите. Разделяме портокалите на резенчета, внимателно обелваме вътрешната ципа /внимаваме да не изтече сока/ и с остър нож ги нарязваме на по 2-3 парченца. Нарязваме маслините четвъртинки. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина.
В съвсем малко мазнина запържваме 2-3 мин смлените бадемови ядки. Смесваме запържения праз, нарязаните портокали, настърганата портокалова кора, запържените бадеми, нарязаните маслини и овесените ядки. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, разбъркваме и разстиламе сместа върху рибните филета.
Навиваме филетата на руло, като захващаме краищата с клечки за зъби. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем 25-30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...