Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран /около 1,5 кг/
• 4 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1-2 с.л. олио
• 1 глава чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме рибата по дължина откъм гърба и я посоляваме. Слагаме я в тавичка, заливаме с олиото и запичаме в умерено загрята фурна.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и счукания чесън. Заливаме шарана с тази смес и допичаме във фурната, докато хване червеникава коричка.
Това ястие можем да приготвим и с друга риба.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...