Кулинарни рецепти » Риба с гъби в гювеч

 Риба с гъби в гювеч

Продукти:

• 1 кг риба
• 1-2 глави лук
• 250 г печурки
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. рибен бульон
• 50 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на дребно и покриваме с тях дъното на намаслен глинен гювеч. Нареждаме отгоре почистената и измита риба, посоляваме, поръсваме с черен пипер и наливаме виното и бульона.

После поръсваме с галетата, слагаме тук там парченца от маслото, захлупваме и пъхаме гювеча в студена фурна. Загряваме фурната до умерена температура и печем 30-40 мин.

Автор: Калинка Костуркова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало