Кулинарни рецепти » Риба плакия с вино

 Риба плакия с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 4 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 1 ч.ч. олио
• 2 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. брашно
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• половин лимон
• мащерка, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, натриваме я със сол и черен пипер, овалваме я в брашното и я нареждаме в тавичка.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с нарязаните на кубчета моркови и целина. Прибавяме 1 обелен и настърган домат, ситно нарязания чесън, черния пипер, дафиновия лист и малко мащерка. Посоляваме и наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода.

Прехвърляме сместа в тавата с рибата. Слагаме върху рибните парчета филийки от домата и лимона, наливаме останалото олио, поръсваме обилно с наситнен магданоз и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало