Кулинарни рецепти » Шаран в портокалова марината

 Шаран в портокалова марината

Продукти:

• 500 г шаран (котлет или филе)
• 1 с.л. червен пипер

За маринатата:

• 1/2 ч.ч. сок от портокал
• 2 с.л. светъл соев сос
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 скилидка чесън
• 1/4 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре. Нарязваме рибата на порции, потапяме я в маринатата и оставяме в хладилник. След 15 мин изваждаме рибата, разбъркваме, връщаме парчетата и държим в хладилника още 15 минути.

Изваждаме маринованата риба, поръсваме с червен пипер и пържим в предварително загрят зехтин. Когато хванат лека коричка, изваждаме парчетата и ги нареждаме в тавичка. Печем по 10 минути от всяка страна на 180°С.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало