Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от костур
• 100 г печурки
• 2 домата, лимонов сок
• 1 резен шунка
• 3 белтъка
• 3 с.л. брашно
• 2 с.л. зехтин
• 60 г кашкавал
• 2 с.л. настърган пармезан
• 1 с.л. маргарин
• босилек, копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оформяме от филето 4 порции, поръсваме ги със сол, черен пипер, лимонов сок и стрит босилек и ги оставяме за 30 мин в хладилника.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Нарязваме на ивици шунката, като отстраняваме тлъстинките. Нарязваме шапките на гъбите на филийки. Разбиваме белтъците и ги объркваме с брашното.
Сгорещяваме зехтина, овалваме рибата в белтъчната смес и пържим равномерно от двете страни по около 5 мин. Прехвърляме я върху намазнената решетка на фурната, отгоре подреждаме парченце домат, гъби, шунка и захлупваме с тънък резен кашкавал.
Загряваме фурната и печем10 мин, докато кашкавалът омекне и се зачерви. Разпределяме филето в затоплени чинии, наръсваме с пармезана и украсяваме с копър и магданоз.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...