Кулинарни рецепти » Костур по италиански

 Костур по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от костур
• 100 г печурки
• 2 домата, лимонов сок
• 1 резен шунка
• 3 белтъка
• 3 с.л. брашно
• 2 с.л. зехтин
• 60 г кашкавал
• 2 с.л. настърган пармезан
• 1 с.л. маргарин
• босилек, копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Оформяме от филето 4 порции, поръсваме ги със сол, черен пипер, лимонов сок и стрит босилек и ги оставяме за 30 мин в хладилника.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Нарязваме на ивици шунката, като отстраняваме тлъстинките. Нарязваме шапките на гъбите на филийки. Разбиваме белтъците и ги объркваме с брашното.

Сгорещяваме зехтина, овалваме рибата в белтъчната смес и пържим равномерно от двете страни по около 5 мин. Прехвърляме я върху намазнената решетка на фурната, отгоре подреждаме парченце домат, гъби, шунка и захлупваме с тънък резен кашкавал.

Загряваме фурната и печем10 мин, докато кашкавалът омекне и се зачерви. Разпределяме филето в затоплени чинии, наръсваме с пармезана и украсяваме с копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало