Кулинарни рецепти » Рибарски гювеч

 Рибарски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г сафрид с главите
• 1-2 к.ч. разтопено краве масло
• 1-2 глави лук
• 2-3 домата
• 500 г зелени пиперки
• 4 люти чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме последователно ситно нарязания лук, доматеното пюре и червения пипер. Оставяме да заври и прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, пиперките, нарязани на едро, целите люти чушлета и нарязаната на порции риба.

Печем в умерена фурна. След 10 мин прибавяме ориза, обелените и настъргани домати, черния пипер, сол и лимонов сок. Печем ястието, докато остане на мазнина. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало