Продукти:
• 1,5 кг шаран
• 1 ч. ч. настърган кашкавал
• 1 к. ч. олио
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 водна чаша бира
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме шарана и го осоляваме отвътре и отвън. Напълваме го с кашкавала, объркан със смления черен пипер и го зашиваме.
Намазваме го с мазнина и го слагаме в тавичка. Поливаме с останалата мазнина и бирата. Печем в умерена фурна, като непрекъснато го поливаме със соса от тавичката.
Сервираме шарана студен със задушени или варени картофи.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...