Продукти: (за 2 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г кисели краставички
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселите краставички на кръгли парченца и ги слагаме в тавичка. Прибавяме маслините, дафиновите листа, черният пипер, олиото и 1 ч.ч. вода.
Нареждаме отгоре измитата и посолена риба с кожата надолу и печем в загрята фурна. След 15 мин обръщаме филетата и печем още 15 мин.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...