Продукти: (за 2 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г кисели краставички
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселите краставички на кръгли парченца и ги слагаме в тавичка. Прибавяме маслините, дафиновите листа, черният пипер, олиото и 1 ч.ч. вода.
Нареждаме отгоре измитата и посолена риба с кожата надолу и печем в загрята фурна. След 15 мин обръщаме филетата и печем още 15 мин.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...