Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 3 глави лук
• 1 к.ч олио
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 10-15 маслини
• магданоз, лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото до омекване. Поръсваме брашното, прибавяме червения пипер, дафиновия лист, счукания чесън, виното и ситно нарязания магданоз.
Нареждаме рибните порции в намаслена тавичка и заливаме с приготвения сос. Прибавяме маслините и печем 25 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...