Кулинарни рецепти » Риба в многолистно тесто

 Риба в многолистно тесто

Продукти:

• 60 г краве масло
• 1 ситно нарязана глава лук
• 200 г гъби, нарязани на тънки колелца
• сока от 1 лимон
• 200 г филе от бяла риба без кости, нарязано на малки парченца
• 2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
• 2 с. л. нарязан копър
• 2 с. л. нарязан магданоз
• 1 ч. ч. ориз
• 3 с. л. течна сметана
• 375 г многолистно тесто
• 1 сурово яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме в тиган половината масло, добавяме лука и го пържим до омекване. Слагаме гъбите и пържим още 5 минути. Прибавяме лимоновия сок и сваляме от огъня.

Затопляме в тиган останалото масло. Слагаме парченцата риба и разбъркваме добре за 2 минути. Изтегляме от огъня и отцеждаме. Добавяме към рибата свареното яйце, копъра, магданоза, черен пипер, сол. Разбъркваме добре и оставяме настрана.

Разбиваме ориза със сметаната в малка купа и оставяме настрана.

Разстиламе половината тесто в тавичка с размер 25 на 15 см. Обрязваме с нож отстрани и запазваме лентите за украса. Слагаме половината ориз върху тестото, отгоре сместа с рибата и яйцата, после лука с гъбите и накрая оризовата смес. Второто парче от тестото разрязваме в размер 20/30 см и покриваме върху пълнежа. Украсяваме с лентичките тесто и оставяме за 30 минути да почива.

Загряваме фурната до 200 градуса. Намазваме със сурово яйце готовия продукт и печем 15 минути, намаляваме на 180 градуса и печем още 20 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало