Продукти:
• 60 г краве масло
• 1 ситно нарязана глава лук
• 200 г гъби, нарязани на тънки колелца
• сока от 1 лимон
• 200 г филе от бяла риба без кости, нарязано на малки парченца
• 2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
• 2 с. л. нарязан копър
• 2 с. л. нарязан магданоз
• 1 ч. ч. ориз
• 3 с. л. течна сметана
• 375 г многолистно тесто
• 1 сурово яйце
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме в тиган половината масло, добавяме лука и го пържим до омекване. Слагаме гъбите и пържим още 5 минути. Прибавяме лимоновия сок и сваляме от огъня.
Затопляме в тиган останалото масло. Слагаме парченцата риба и разбъркваме добре за 2 минути. Изтегляме от огъня и отцеждаме. Добавяме към рибата свареното яйце, копъра, магданоза, черен пипер, сол. Разбъркваме добре и оставяме настрана.
Разбиваме ориза със сметаната в малка купа и оставяме настрана.
Разстиламе половината тесто в тавичка с размер 25 на 15 см. Обрязваме с нож отстрани и запазваме лентите за украса. Слагаме половината ориз върху тестото, отгоре сместа с рибата и яйцата, после лука с гъбите и накрая оризовата смес. Второто парче от тестото разрязваме в размер 20/30 см и покриваме върху пълнежа. Украсяваме с лентичките тесто и оставяме за 30 минути да почива.
Загряваме фурната до 200 градуса. Намазваме със сурово яйце готовия продукт и печем 15 минути, намаляваме на 180 градуса и печем още 20 минути.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...