Кулинарни рецепти » Риба в многолистно тесто

 Риба в многолистно тесто

Продукти:

• 60 г краве масло
• 1 ситно нарязана глава лук
• 200 г гъби, нарязани на тънки колелца
• сока от 1 лимон
• 200 г филе от бяла риба без кости, нарязано на малки парченца
• 2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
• 2 с. л. нарязан копър
• 2 с. л. нарязан магданоз
• 1 ч. ч. ориз
• 3 с. л. течна сметана
• 375 г многолистно тесто
• 1 сурово яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме в тиган половината масло, добавяме лука и го пържим до омекване. Слагаме гъбите и пържим още 5 минути. Прибавяме лимоновия сок и сваляме от огъня.

Затопляме в тиган останалото масло. Слагаме парченцата риба и разбъркваме добре за 2 минути. Изтегляме от огъня и отцеждаме. Добавяме към рибата свареното яйце, копъра, магданоза, черен пипер, сол. Разбъркваме добре и оставяме настрана.

Разбиваме ориза със сметаната в малка купа и оставяме настрана.

Разстиламе половината тесто в тавичка с размер 25 на 15 см. Обрязваме с нож отстрани и запазваме лентите за украса. Слагаме половината ориз върху тестото, отгоре сместа с рибата и яйцата, после лука с гъбите и накрая оризовата смес. Второто парче от тестото разрязваме в размер 20/30 см и покриваме върху пълнежа. Украсяваме с лентичките тесто и оставяме за 30 минути да почива.

Загряваме фурната до 200 градуса. Намазваме със сурово яйце готовия продукт и печем 15 минути, намаляваме на 180 градуса и печем още 20 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало