Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг попчета
• 2 връзки пресен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме попчетата обилно с лимонов сок, оставяме да престоят в сока 20 мин, след което посоляваме и изсипваме в тавичка.
Покриваме със ситно нарязаните чесън и лук. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и заливаме с доматения сок. Прибавяме олиото, поръсваме с черен пипер и печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...